Monday, May 16, 2005

Celebrat el taller de Mambo a Tortosa


Una imatge del taller.
La Comunitat de Programari Lliure de les Terres de l'Ebre va celebrar dissabte 14 de maig el taller sobre gestors de continguts, en concret sobre Mambo, al centre de suport de les Terres de l'Ebre de la Universitat Oberta de Catalunya, a Tortosa.

Mambo és un sistema de gestió de continguts, que a més és programari lliure. Aquest sistema permet que persones amb perfil d'usuaris no tècnics puguin crear i mantenir continguts d'un lloc web dinàmic (per exemple, periodistes), utilitzant un aplicatiu web que utilitza menús, com qualsevol programa, i permet crear continguts de text amb format, com si es tractés d'un processador de textos.

El taller va consistir en una explicació de què són els sistemes de gestió de continguts, seguida d'una ràpida instal·lació de Mambo, i una tercera part d'explicació pràctica d'ús, i de comentari sobre les possibilitats que ofereix, per acabar amb diversos exemples de webs fets amb Mambo a les Terres de l'Ebre. Així, el web del Telecentre de la Ribera d'Ebre, la veterana RiberaOnline, el portal Llibres Ebrencs, el web de l'Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila, el web de l'IES Montsià, o el futur nou web de la Comunitat, bernatspescaires.org, són exemples de webs fets amb Mambo a casa nostra.

Com complement, els assistens van endur-se un disc amb Mambo i altre programari lliure, per poder practicar amb aquesta eina de webs dinàmics, i un manual en format electrònic per instal·lar-lo i començar a treballar-hi. Les transparències també les podeu obtenir a l'àrea de documents de LaFarga.org.

El taller va estar conduït per Albert Pujol (Móra d'Ebre) i Manel Zaera (Amposta), informàtics i membres de la Comunitat. Està previst que es faci alguna activitat més al voltant de Mambo properament a les Terres de l'Ebre.

Aprofitant la notícia, es fa saber que per al dia 28 de maig s'ha progamat un seminari sobre LTSP (terminals GNU/Linux). Serà a l'Infocentre de Santa Bàrbara, a partir de les 10 del matí. Per apuntar-se i/o informar-se pode enviar un missatge a ocastell AD enxarxa.net, o trucar a l'Infocentre, al número 977.71.77.32.

Atenció: podeu trobar més imatges del taller a http://www.flickr.com/photos/manelzaera/sets/341811/. Podeu fer-ne ús tot respectant els termes de la llicència Creative Commons Reconeixement-CompartirIgual.

No comments:

Post a Comment